Az ekcémáról

Amennyiben vörös, viszkető foltok, nedvedző hólyagocskák tűnnek fel a bőrünk felszínén, akkor erősen gyanakodhatunk az ekcémára. Sajnos azonban hiába ilyen látványosak a tünetek, a kiváltó okok felfedezése már komoly gondokat jelent. Sok esetben atópiás ekcémával van dolgunk, mely valójában egy allergiás hajlam. Így az ekcéma fokozatosan vándorol a bőrünkön, mindig máshol előbukkanva.

az-ekcemarol

Csecsemőknél

Csecsemőknél ez általában 2 éves kor alatt jelentkezik és ételallergiával társul, 2-3 éves kor között általában savós középfülgyulladásként jelentkezik, óvodás korban pedig tüsszögés, szemviszketés és orrfolyás tünetegyüttessel mutatkozik be. De az atópiás dermatitisz a felnőttek körében is jelentkezhetnek, azonban náluk inkább a kontakt ekcéma a jellemző, melyet egy külső tényező vált ki. Az ő bőrük közvetlenül olyan anyaggal érintkezett, melyre a test válaszreakciója lesz a kiütéses, viszkető bőrpír.

Tünetek

Az ekcéma minden életkorban ugyanazokat a tüneteket produkálja: vörös foltok, nedvedző hólyagok, viszketés, száraz bőr jellemzik e bőrbetegséget. A diagnózis felállításához először a beteg részletes kikérdezése szükséges, mivel a gyógyítás menetét az egyéni tünetek, panaszok határozzák meg. Általában allergiatesztet is végeznek, hogy kiderítsék, vajon élelmiszer, pollen, környezeti anyag vagy illatszer okozza-e a tüneteket.

Kezelése

Az ekcéma kezelése általában helyi szteroidos készítményekkel történik. A panaszok jelentkezésekor az orvos által felírt krémet kúraszerűen kell alkalmazni. Ezek általában erős hatóanyagú készítmények, így viszonylag gyorsan enyhítik a tüneteket. A tünetek enyhülésekor, úgynevezett immunmoduláló helyi készítményeket is alkalmazunk, melyek a hosszabb tünetmentes állapot megőrzését is elősegítik. A terápia fontos része a száraz bőr megóvása, a rendszeres bőrápolás, lipidpótlás biztosítása. Az ekcéma nem minden formája gyógyítható véglegesen, de a kiváltó okok elkerülésével, a gyulladás megszüntetésével tünetmentes állapot érhető el.

Bőrápoló termékek
Akció

Magna G&T Zemaform(ekcémára) krém 50ml

-14% Magna G&T Zemaform (ekcémára) krém 50ml

Gondosan válogatott összetevők az ekcéma kezelésére.

Ár: 12800 Ft
14900 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!