A kozmetikumok és annak veszélyei

Nem is gondolnánk, hogy egy egyszerű testápolóban vagy arckrémben mennyi káros anyag van, mely mind előhozhatja az ekcémát. És még akkor a különböző sminkes kenceficékről nem is beszéltünk.

Kozmetikumok

A kozmetikumok olyan adalékanyagokat és vegyi anyagokat tartalmaznak, melyek szárítják a bőrt és a hajat, öregítik a bőrt, de allergiás reakciót (pl. ekcéma) is kiválthatnak. Persze mi a reklámokból ezeket sosem halljuk meg: a gyártó cégek elhitetik velünk, hogy nekünk nagyon jó, ha az x krémet vagy szempillaspriált használjuk. Pedig érdemes elkerülni e termékek közül jónéhányat…

Ha ásványi olajat vagy kőolajat vélünk felfedezni kedvenc rúzsunk, krémünk, alapozónk, sminkeltávolítónk összetevői között, akkor itt az ideje, hogy márkát váltsunk. A kőolaj egy réteget képes a bőrön, mely megakadályozza a pólusok megfelelő légzését és a méreganyagok kiürülését a szervezetből. Ha pedig a méreganyagok nem távoznak, akkor igen nagy esélyünk van az ekcéma megjelenésére.

A szemceruzákban és szappanokban általában paraffinnal találkozunk, mivel ezt nagy mennyiségben használják, hogy az adott termék szilárdságát biztosítsák. Szintén az a gond vele, mint a kőolajszármazékokkal: eltömíti a pórusokat és irritálja a bőrt.

A bőrtisztítókba és maszkokba előszeretettel raknak alfa-hidroxi savat, mely egy természetes hámlasztó anyag. A gond csak az, hogy használatával nemcsak az elhalt, de a még élő hámsejteket is eltávolítjuk, ezzel a bőr természetes védőrétege károsodik. Így védtelenné válunk az UV sugarak ellen, vagyis bőrünk gyorsabban öregszik és nagy esélyünk van megismerkedni a bőrrákkal is.

Nátrium-lauril-szulfát került a habzó termékekben: kozmetikumok mellett a fogkrémekben, samponokban. Szárítja a bőrt, így könnyen előidézheti az ekcémát is. Más vegyi anyagokkal együtt pedig rákkeltő hatása ismert.

Formaldehid került a körömlakkokba, samponokba, bőrápolókba. De ezzel az anyaggal tartósítják a hullákat is. Erős bőrirritációt okoz.

Ezek mellett még ott van az izopropil alkohol az illatszerekben, hajszínezőkben, a zsírkő a pirosítókban, alapozókban, a lakk a szempillaspirálokban és a csirkelábból és állati bőrből kivont kollagén az egyes kozmetikai termékekben. És még a lanolinról nem is beszéltünk… Ezek mind felelősek lehetnek az ekcéma kialakulásáért.

Hogyan tegyünk ellenük? Natúrkozmetikumok használatával megelőzhetjük a mellékhatásokat. Ilyenek például a Faith of Nature termékei, melyek kizárólag természetes összetevőket tartalmaznak.

Bőrápoló termékek
Akció

Magna G&T Zemaform(ekcémára) krém 50ml

-14% Magna G&T Zemaform (ekcémára) krém 50ml

Gondosan válogatott összetevők az ekcéma kezelésére.

Ár: 12800 Ft
14900 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!