Az allergiáról

Az ekcéma is testünk egy allergiás reakciója, így érdemes lenne eloszlatni néhány tévhitet az allergiával kapcsolatban.

Felnőtt vagyok, már nem leszek allergiás

Nem igaz. Az allergia nem függ az életkortól, bármely életszakaszban jelentkezhet. Az atópiás ekcéma például évekig lehet tünetmentes, mielőtt egyszer csak előbukkannak a viszkető vörös foltok a testhajlatokban vagy a fejbőrön. És a kontakt ekcéma is kialakulhat felnőttkorban, ha olyan anyaggal érintkezünk, mely szervezetünkben túlérzékenységi reakciót szül.

Az allergiáról

Az egészséges életmód mit sem ér, az allergia megjelenése nem ettől függ.

Nem igaz. Ha egészségesen éljük a mindennapjainkat, helyesen táplálkozunk és rendszeresen mozgunk, akkor sokkal kisebb esélyünk van, hogy allergiásak legyünk, mivel az immunrendszerünk erős. Persze, ilyenkor is lehetünk allergiásak, mivel a reakciókat nagyban befolyásolja az öröklődés is. És számos, tőlünk független környezeti tényező is előhívhatja a tüneteket: a fokozott stressz, a légszennyezettség, sőt a higiéne hipotézis szerint az allergia kialakulásához hozzájárulhat a túlzott tisztaság is.

Allergiás vagyok. Na és?

Sokan hiszik, hogy az allergia nem súlyos betegség, így nem is kezelik a tüneteket. Azonban a hónapokon át tartó tünetek igen nagymértékben rontják az életminőséget, a hangulatot. Az ekcémánál például a folyamatos vakarási kényszer eléggé megnehezíti a beteg dolgát: egyre ingerlékenyebbé válhat a beteg. Az allergiát tehát nem szabad fél vállról vennünk, megfelelő kezelés mellett a beteg életminősége jelentősen javítható, a súlyos szövődmények is elkerülhetők.

Van egy kutyám. De nem miatta vagyok ekcémás.

Nem igaz, mivel számos szőrös állat képes allergiás reakciót kiváltani. Az ok: az állatok nyála, vizelete, ürüléke, hámsejtjei tartalmazhatnak olyan anyagokat, mely előidézi az allergiát.

Allergiát diagnosztizáltak nálam. Most már sosem élhetek teljes életet.

Nem igaz. Megfelelő kezelés mellett allergiásként sem kell, hogy a betegség határozza meg az életünket.

Bőrápoló termékek
Akció

Magna G&T Zemaform(ekcémára) krém 50ml

-14% Magna G&T Zemaform (ekcémára) krém 50ml

Gondosan válogatott összetevők az ekcéma kezelésére.

Ár: 12800 Ft
14900 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!