Egy alternatív megoldás a mosódió

Ha ekcémával küzdünk, akkor érdemes kiiktatni a vegyi anyagokat a mosás során is. Ezt pedig úgy tehetjük meg, ha a megszokott mosószerünket lecseréljük valami természetesre. Erre egy jó megoldásként kínálkozik a mosodió. A mosódió egy afrikai fa, a szappanfa gyümölcse. Afrikában már régóta használják a gyümölcs magját mosásra, mivel a benne található szaponin vízzel összerázva habot képez, ez a hab pedig tökéletesen eltávolítja még a makacs szennyeződéseket is.

Egy alternatív megoldás a mosódió

A saját bőrödon fogod megtapasztalni a változást. Az ekcéma eltűnik, a bőr szárazsága megszűnik. És még környezettudatosak is lehetünk.

Mit kell tudni a mosódióval történő mosásról? A mosódiónak nincsen illata, így a tiszta ruháknak csak természetes és friss illatuk lesz. A ruhákból kiveszi a kellemetlen szagokat, emellett igen hatékonyan és alaposan tisztít, de azt tudni kell, hogy nem fehérít, ezért a fehér ruháknál a mosódiót ki kell egészíteni sütőporral vagy szódabikarbónával a megfelelő hatás elérése érdekében.

Mosódióval mosni gazdaságos és környezetkímélő: heti 3-4 mosással egy kiló mosódióval egy egész évet , emellet a fel nem használt mosódiókat akár két évig is megőrizhetjük, hisz minőségükből így sem veszítenek. Az elhasznált diók pedig komposztálhatóak, természetesek és 100%-ban lebomlanak. A mosodiós víz pedig kiválóan alkalmas a növények megöntözésére.

A hatékonysága mellett pedig teljesen képes megszüntetni az ekcémát, hiszen eltünteti a bőr szárazságát és a viszketés is a múlté lesz. A mosodiót pedig nemcsak mosáshoz, hanem takarításhoz is felhasználhatjuk. A diókból készült főzet tökéletesen alkalmas mindenféle felület tisztítására, sőt sampont is főzhetünk belőle, ami a fejen levő seborreás ekcémától szabadít meg minket

Érdemes tehát megfontolni a mosódió használatát!

Bőrápoló termékek
Akció

Magna G&T Zemaform(ekcémára) krém 50ml

-14% Magna G&T Zemaform (ekcémára) krém 50ml

Gondosan válogatott összetevők az ekcéma kezelésére.

Ár: 12800 Ft
14900 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!